certificaat-exampleSinds januari 2017 geeft Google Chrome bij websites met een beveiligde verbinding ‘Veilig’ aan. Google en andere technologie bedrijven willen er naar toe dat alle websites gebruik gaan maken van een veiligere verbinding.

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Bij gebruik van SSL staat er “https” in de adresbalk van een browser. Een SSL certificaat garandeert gebruikers dat webverkeer tussen de gebruiker en de server bij de hostingprovider versleuteld en afgeschermd is. Doordat het niet zomaar onderschept kan worden en dus niet in plain text het internet opgestuurd wordt, springen ook zoekmachines als Google daarop in. Zij geven sites met een SSL certificaat een hogere ranking. Ook keurmerken en ISO certificaten vereisen door deze strenge beveiliging een SSL op websites. Kortom, een SSL is een must voor elke website.

Een nieuwe ontwikkeling in certificaten-land is Let’s Ecncrypt. Deze organisatie heeft een initiatief gestart waarmee je gratis certificaten kunt afnemen. Op ons Solide Hosting platform hebben we Let’s Encrypt volledig laten implementeren. Onze klanten én toekomstige klanten kunnen gebruik maken van deze functionaliteit.

Meer achtergrond informatie op: https://arjanlobbezoo.nl/het-groene-slotje-wordt-onmisbaar-in-2017/

Terug naar het overzicht